Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Beenharde RCCF B&B Challenge 2023

 

Veel gemor, ongeloof en sommige zaten in zak-en-as, de jaarlijkse RCCF B&B Challenge reservoirklassieker kreeg een beenhard verloop. Met 56 formule 1 getalenteerde toppers uit verschillende Europese landen aan de start werd er gezamenlijk 336 uren geknokt om die ene extra forel op het wedstrijdblad te krijgen voor een podiumplaats. Cijfertjes liegen niet, slechts 79 forellen is een historisch laag resultaat en rekenwonders weten meteen dat dit 1,3 vis p.p. is! 12 Die hards wedstrijdvissers hebben niet eens een aanbeet gekregen, een nooit gezien dieptepunt in ons 30-jarig wedstrijdgebeuren.

 

Het is de harde realiteit waar niemand vrolijk van wordt, Indiana Lake is en blijft onvoorspelbaar ondanks de positieve vooruitzichten enkele dagen voor de wedstrijd. De weken voor D-day 28 oktober was er meer dan 1.000 kg forel uitgezet, zelfs de dag voor de wedstrijd nog 200 kg en mocht er niet gevist worden. Gelukkig bestaan er nog hoop en humor en daarmee zijn de meesten naar huis getuft mijmerend "inpakken, wegwezen, uithuilen en herbeginnen"!

 

Iedereen heeft zijn eigen theorie hoe zulks debacle kan, nochtans was het prima visweer, een tot in de puntjes verzorgde organisatie (op een tegensputterende boei 14 na die vrolijk danste op de wind) en een overladen prijzentafel. Een dikke proficiat voor zelfopoffering aan de medaillewinnaars en een oprechte dank aan de sponsors Fasna Flyfishing, Gregs Flyshop, Drennan, Greys, Bakkerij De Schutter, DBFly, Fulling Mill, Soldarini en BEET. Niet te vergeten Indiana Lake en de tomeloze inzet van vele RCCF-leden voor hun hang en spandiensten, zonder hen geen Challenge!

 








 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky