Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Op een haar na

 

Een van de topklassiekers in het vliegviswedstrijdcircuit is zonder meer de "Sir Bob Church Classic" op Rutland Water. 100 toppers uit heel Europa gaven op zondag 3 juni present, waaronder onze clubleden Patrick De Schutter en Guido Vinck. Bloedheet (30° C) en windstil waren de extreme condities waarin de deelnemers aan de slag moesten. Velen zagen tegen een berg op en verschillende Engelse "grootheden" gingen volledig de mist in en blankten.

Als het echt moeilijk is dan zijn de Belgen niet ver af en dat bewees Patrick De Schutter met een prachtige tweede plaats. Hij had een superdag, goede boat-partner, koos de juiste techniek. Kortom alles klopte en met 14 forellen kwam hij spijtig genoeg 4 oz (112 gr.) te kort om als eerste niet Engelsman zijn naam op de trofee te mogen graveren. Op een haar na... De winnaar, Craig Barr schreef heel sportief op zijn FB-pagina "We verdienden allebei de gouden medaille". Guido Vinck ging aan de haal met de trofee van de "Best Fish", een overwinterde regenboog van 4 lbs 5 oz aan een buzzer.

Klein feestje gebouwd na de prijsuitreiking want 2 dagen nadien was er de Airflo-selectie dus met een helder hoofd terug het water op. Totale omslag van het weer, pittige NW-wind en slechts 14° C. Geen insecten en dus was het krabben voor enkele vissen, maar Patrick en Guido deden waarop ze hoopten: zich kwalificeren voor de Airflofinale later dit jaar. Samen met G. Janssens, B. Poffé, J. Peeters en M. Roekaerts vormen zij "Fly Fishing Forever" en mogen ze ons land vertegenwoordigen. Good luck boys.

 


Patrick De Schutter won op een haar na


Guido had de grootste (ahum)


Het voltallige team van Fly Fishing Forever

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky