Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Masternymph Cup 2018

 

De internationale Masternymph Cup is de opvolger van de vroegere G.Loomis Cup en dat is door alle 62 deelnemers zeer gesmaakt gebleken want de prijzentafel was om duimen en vingers van af te likken. 31 teams van twee wedstrijdvliegvissers uit verschillende Europese landen, zelfs uit het verre Finland, gingen er stevig tegenaan op zondag 8 april bij Visdorado De Kool (NL). CCF was vertegenwoordigd door Giani Devooght die ploeg vormde met Pol Demeyer en onze "veteranen" Guido Vinck - Patrick De Schutter.

 

De ochtend sessie ging met enkele forse vangsten van start, maar toen de koperen ploert steeds hoger kwam te staan werd het moeilijker en moeilijker om nog aanbeten te krijgen. Er waren verschillende Belgische ploegen aan de start en onze nationale eer werd het hoogst gehouden door ons aanstormend jeugdig talent Giani Devooght die samen met good old captain Pol Demeyer een prachtige tweede plaats wegkaapte. Giani viste de sterren van de hemel en verbaasde vriend en vijand. Niet enkel een gunstige loting maakte het verschil, maar ook de juiste vliegenkeuze en techniek op het juiste moment gaven de doorslag.

 

Patrick had echt zijn dag niet en ving zijn eerste vis pas in de allerlaatste manche. Guido viste een soliede wedstrijd, maar kon niet verhelpen dat hij en Patrick slechts 19 de werden. De overwinning ging naar het minder bekende duo D. en A. Docter (NL), het brons was voor het duo J Westerveld - M. Teering (NL). In totaal zijn er op de twee vijvers waarop gevist werd 308 forellen gevangen en na meting weer teruggezet. Behalve hoofdsponsor Masternymph was de prijzentafel rijkelijk gevuld met materialen van de co-sponsors: Ikon, Snowbee, JMC en Fasna Flyfishing.

 


Giani Devooght en Pol Demeyer behaalden een prachtige zilveren medaille en mochten uit de handen van Semih (Fasna Flyfishing) de allernieuwste Masternymph reservoirhengel ontvangen.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky