Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Roland, Patrick en Guido op hoogste schavot van de Grandmax Finale

 

Fantastisch nieuws van de andere kant van het Kanaal. Weken van mentale en materiaalvoorbereiding en twee dagen intensieve training op het Bewl Water Reservoir (UK) als voorbereiding op de jubileumeditie (30 jaar) voor de Europese, internationale Grandmaxfinale heeft de Belgische vliegvisploeg Flyfishing Forever geen windeieren gelegd.

 

14 ploegen van 6 hengelaars zouden een moeilijke dag voorgeschoteld krijgen want Bewl Water was voor deze Europese klassieker in het reservoirvissen niet top. Ook in Kent hadden ze een droge zomer achter de rug, Bewl was maar voor 65% vol, watertemperatuur hoog, weinig insectenleven en de intense trainingsdagen maakten de forellen zeer voorzichtig. De wedstrijddag werd dan nog overgoten met een vierjaargetijdenweer, van zonnig en bewolkt 's ochtends overgaand naar pittige regen met windvlagen op de middag eindigend met windstil en volle zon. Dit is een floating line only en international size onverzwaarde vliegen wedstrijd dus ga er maar aanstaan.

 

Flyfishing Forever was samengesteld met 3 CCF'rs zijnde Guido Vinck (kapitein), Patrick De Schutter en Roland Vrijdaghs aangevuld met Christian Fouvez, Geert Janssens en Christian Jadouille. Allemaal oude rotten met veel kilometers op de teller en dat was nodig want met slechts 14 vissen binnen de ploeg goud pakken geeft aan dat elk detail van goudwaarde was. Bij een voorlopige tussenstand tijdens de korte middagpauze stond de Belgische ploeg met slechts 4 forellen op een 9de plaats, maar 's namiddags tapten ze uit een ander vaatje, gooiden de vliegenkeuze en de tactiek helemaal om en dat loonde.

 

Drie ploegen eindigden met 14 forellen dus was het nagelbijtend afwachten tijdens de prijsuitreiking want die wordt berekend op gewicht en met enkele vierponders bovenop de grootste vis mochten Guido, Patrick en Roland tesamen met hun teamgenoten plaatsnemen op het hoogste schavotje. De Grandmaxtrofee mag voor een jaartje in de prijzenkast.

 

Daarbovenop vind teamlid Geert Janssens 5 forellen en won individueel. Hiermee is pas de tweede niet Engelsman die deze eer te beurt viel. Enkel Guido deed het hem voor in 1997. Guido kwam binnen met 3 vissen, maar wel met een 5lb 1oz kanjer goed voor de biggest fish van de competitie en de andere vier waren niet blank. Het Belgische team heeft alle hoofdprijzen weggekaapt. Een Full House!

 


Grandmax challenge mag voor een jaartje in de prijzenkast.


Grandmax winnaars Fly Fishing Forever, v.l.n.r. Geert Janssens, Roland Vrijdaghs, Guido Vinck, Patrick De schutter, Christian Jadouille en Christian Fouvez.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky