Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

3 x zilver, 1 x goud

 

Dit zijn de resultaten welke Giani Devooght de laatste vier jaren bij elkaar heeft gevist op het Belgisch kampioenschap vliegvissen voor junioren. Vorige zondag, 7 mei, was Brouke Lake (Tight Lines) voor het tweede jaar op rij de locatie waar de min 18-jarigen aan de slag moesten. Er was sinds 25 maart geen vis meer uitgezet dus zou het weleens een heel technische en moeilijke visserij kunnen zijn, en dat was het ook. Op een hoge uitzondering na was het de hele dag met variabele wind floating line, dunne leaderpunt (0,12 - 0,14mm) en kleine shuttle cocks of Klinkhammers een hatchende muggenlarf of mini sedges nabootsend.

 

Als mentor en coach van Giani was het ook voor mij 2 van de 8 te vissen manches aftasten naar de juiste techniek, materiaalkeuze en vliegen. Thuisvisser Constantijn Coppye, omringd door de seniorentophengelaars van Tight lines, wist vanaf het begin hoe de steel aan de vork zat want er was voor hem behoorlijk getraind de dagen daarvoor. De beginkloof van 4 forellen tussen Constantijn en Giani was in de resterende 7 manches niet meer goed te maken want ze hielden mekaar vanaf dan precies in evenwicht.

 

Voor Giani toch een prachtprestatie en een goede leerschool want dit was toch hoog technisch, niet alledaags vissen. Dat heeft hij op reservoir nog niet veel moeten doen in zijn pril vliegvissersleven. Op het einde werd het toch nog even spannend want de enige jonge dame, Justine Scohy, die deelnam aan dit BK kwam nog sterk opzetten en Giani moest in de laatste manche, dan nog op de slechtste plaats, 1 vis vangen om zeker te zijn van zilver. Dat deed hij met verve en zo eindigde de dag met een zilveren randje.

 


Geduldig wachten op die ene aanbeet om zilver veilig te stellen


Het podium van het BK-reservoir junioren 2017

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky