Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Le Lagon Bleu

 

Zoals meestal heeft de ochtendstond goud in de mond. Al was het ditmaal om een 320km lange trip te overbruggen naar Latilly. Een onooglijk klein dorpje in het departement van de L'Aisne, een uurtje rijden ten oosten van Parijs. En zo dus nog een behoorlijke voormiddag te kunnen casten. Een fantastisch decor, deze oude zandgroeve van glasfabriek Saint Gobain.


Het was licht bewolkt op zaterdag, prima om te vissen. Samen met Robert al snel in één van de gehuurde bootjes. De voormiddag was mager. Wat zoeken, streamers? Natte vliegen? Droog? Welke kleur? Slechts één enkele forel kunnen landen. Een gemiddeld exemplaar.


Bij het aanmeren, op weg naar ons middagmenu, liet een local me verstaan dat zwart de juiste kleur is en dat droge vliegen al bijzonder goed zouden kunnen werken. En inderdaad, even nog een droge zwarte vlieg naast de bootjes gegooid in afwachting en direct prijs. De stemming zat er plots helemaal goed in. Als bij een voetbalploeg die juist voor de pauze de 1-0 scoort.


Na het voortreffelijke middagmaal, een menu van drie gangen, terug de boot in met nieuwe moed. En ja hoor, zwart én droog... Het leek te werken! Nog een aantal vanuit de boot verschalkt zodat mijn totaal voor zaterdag op 8 was komen te staan. Ik moet ook zeggen dat mijn onervarenheid een 5-tal keer heeft geresulteerd in draadbreuk of vliegverlies.

 

Rond 19u met zijn allen, al waren we maar met 5, afgesproken om te aperitieven en nadien hebben we met de nodige "leute" ons diner verorbert. 's Avonds in de chalet een klein maar intens feestje voor Luc die Abraham had gezien die dag. Uiteraard met de nodige biertjes en attributen. Tenslotte zijn we op tijd in ons bed gekropen, moe maar voldaan.




Met veel goede moed op zondag vroeg uit de veren. Ontbijten en klaar voor een stralend zonnige dag op een mooie locatie. Het bootje liet ik voor wat het was en ik concentreerde me op de kant. Mijn kleine zwarte kevertjes op haakmaat 16 waren bij momenten onweerstaanbaar. Vissen "à vue" om het met een Franse uitspraak te zeggen, is echt mijn ding. Ook zwarte kleine vliegen waren in trek. Het moet gezegd dat de "getrainde forellen" wel eens kwamen ruiken aan mijn vliegen en dan weer wegzwommen. Zeker niet elke forel had zin in mijn imitaties. De juiste vlieg en dikwijls goed werpen leverde me op het eind van de dag een 15-tal mooie regenbogen op. Een zalige ervaring wanneer inzicht en gevoel samenvallen. En een goede leermeester uiteraard, merci Fredje.


Bevredigd van dit mooie weekend zetten we rond 17u aan om het weekend te laten voor wat het was. Op de terugweg klonk "Painted black" van de Stones uit de luidsprekers van de auto. Het plaatje klopte, een prima afsluiter. Zwart was inderdaad een winner.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky