Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Stocks doet zijn reputatie eer aan

 

Bijna 20 jaar terug viste ik één dag op het 192 ha grote Stocks reservoir (gelegen op 400 m hoogte), in de schitterende natuur van de uitlopers van de Yorkshire Dales. Hier wilde ik ooit nog eens terugkomen vooral omdat er op Stocks de laatste jaren bijna geheid de meeste grote regenboog - en bruine forellen gevangen worden op reservoirs binnen de UK. Waarom? Glashelder water dat via een riviertje aangevoerd wordt uit de hoogvlakten van de Yorkshire Dales, geen predatoren zoals snoek en baars, een geweldig insectenaanbod en massa's juvinielen vooral rivierdonderpadden. De bruine forellen, feitelijk zijn het beekforellen, komen langs de rivier het reservoir opzwemmen en zijn dus wild, de regenbogen worden op geregelde tijden uitgezet.

 

Begin april was het zover, samen met Bruno Chermanne, heb ik 3 onvergetelijke dagen op Stocks gehad. Ondanks het koude weer (9° C) met een schrale NO-wind (gevoelstemperatuur 4-5° C) waren de salmoniden op het appel. Voor buzzers en andere nimfen was het te koud, dus hebben we overgeschakeld naar imitaties van fry zoals Sparklers, eigen Nomads en Humungus mini lures en Stealth Cormorants. Misschien een leuk idee om die vliegjes eens op een bindavond begin 2018 uit de vice te laten springen?

 

Gevist aan een D3 of een Sweep 3-5- 3 was er prachtige sport te beleven. Behalve verschillende 3-4 lb zware regenbogen moest er toch een regenboog "lump" (zoals de Engelsen zeggen) van 10 lb het loodje leggen. De kers op de taart was natuurlijk een 6 lb zware, 71 cm lange "overwintered" wilde bruine forel. Missie geslaagd!

 

Voor wie naar Stocks wilt: http://www.stocksreservoir.com.


Dit is pas reservoirvissen.


Stocks reservoir in al zijn glorie.


Een 71 cm lange bruine forel van de CCF kanjer competitie.


Een regenboog "lump" van 10 lbs.


Mijn "oude" vismaat Paul Bebb kan er ook wat van, hij is trouwens gids op Stocks.

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky