Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

24ste Challenge B&B

 

Lac de Rabais, 5 november, 8 uur 's ochtends, een drukte van belang in het wagenpark want het kruim van de Europese reservoirvissers was zich aan het opmaken om te starten aan de 24ste International Friendship CCF-Marathon Fly Fishing. Onder de 72 deelnemers aardig wat CCF-leden die de dagen voor de marathon hun vingers blauw gebonden hadden en al maanden uitkeken naar dit jaarlijks hoogtepunt binnen de club en ver daarbuiten. Zoals van oudsher was de organisatie tot in de puntjes verzorgd door CastingClub of Flanders, een goed geoliede "machine" met veel enthousiaste medewerkers, waarvoor onze dank.

Volgend jaar zijn ze toe aan hun 25ste IFM, dus een jubileumwedstrijd.

Met deelnemers uit alle winstreken van West-Europa mocht je vuurwerk verwachten en dat kwam er ook. Na de eerste reeks bleek al dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, heel technisch met opperste concentratie want de regenbogen en bruine forellen waren heel schuw in het glasheldere water van dit prachtig reservoir. Verre worpen, uiterst dun vissen met mini boobies en buzzers waren de meest succesvolle technieken.

Ondanks de twee intense trainingsdagen voor de wedstrijd van veel buitenlandse deelnemers was het toch België boven. Dit is hun thuiswater en dan zijn ze torenhoog favoriet. Het was zaak om zo min mogelijk blanks te hebben op de 9 te vissen manches. Tot de laatste seconde bleef het een nek-aan-nek race, één visje meer of min en je steeg of zakte vier-vijf plaatsen. Slechts één ploeg had geen blank, de winnaars Tony Perin en Christian Bazan, op de 2de plaats Patrick De Schutter (CCF-lid) en Christian Jadouille met op de 3de plaats Philippe Hardy - David di Marco die op een schub na CCF-lid Guido Vinck en Fredo Charlier voorafgingen. De andere CCF-leden hebben het uiterste gegeven, maar de tegenstand was niet niks en ze eindigden in de middenmoot.

In totaal zijn er 288 forellen gevangen, 54 cm was het grootste exemplaar. Deze Kanjer werd gevangen door Mark Roukaerts. De prachtige prijzentafel verblinde iedere deelnemer, hiervoor waren verantwoordelijk; Predator Flyfishing, Drennan, Fasna Flyfishing, Beet, Lac de Rabais, Greys, G.Loomis, Shimano, Flybox en De Ronde Bleek.


De winnaars: Tony Perin en Christian Bazan.


Tweedeploeg: Patrick De Schutter (CCF) en Christian Jadouille.


Philippe Hardy en David Di Marco vervolledigen het podium.


Hartelijke dank aan onze fantastische sponsors!


De volledige uitslag.


Nog eens het volledige podium.

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky