Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Eindelijk goud!

 

Na twee tweede plaatsen op het kampioenschap van België in 2014 en 2015 reservoirvissen voor de jeugd is CCF-lid en G.Loomis-youngster Giani Devooght eindelijk kampioen van België 2016 geworden.

Een zonovergoten Brouk Lake in Zétrud-Lumay maakte het de 14 tot 18-jarigen niet gemakkelijk, het was voortdurend aanpassen aan de omstandigheden. Dan was droog met Hawthorn's, of nimfen met Diawl bach's, de bung af-en-toe en een subtiel streamertje op het juiste moment. Dit laatste was het 'geheim' wapen dat mentor G.Vinck uit zijn toverhoed toverde. De gouden zet, vooral 's namiddags was een andere lijnkeuze van primordiaal belangen.

Giani was niet meer te houden. Hij viste een beresterke wedstrijd, kon zijn zenuwen bedwingen en finishte met lengtes vooruit. Als je 3 van de 4 manches wint met een totaalaantal plaatspunten van slechts 6 en nummer twee er 24 achter zijn naam heeft staan... De ontlading was natuurlijk groot, Giani was helemaal leeggevist (en zo hoort het ook) en zat bij het naar huis rijden rustig te liedjes te neuriën achteraan in de auto.

Opmerkelijke ontlading van een 15-jarige. Horen we dankzij hem ooit nog eens de Brabançonne galmen op het WK? Rustig blijven en verder keihard werken, de weg is nog lang, maar de cruise controle is ingezet.

Voor de volledige uitslag kan je kijken op http://belgian-fly-fishing-committee.be/comit%C3%A9%20bffc.html.


Foto's 1,2,3: 10 minuten voor het eindsignaal de vis voor de overwinning komt binnen, nagelbijtend...


Foto 4: mooi podium, twee 14-jarigen en één 15-jarige gaven de 18-jarigen het nakijken.

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky