Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

CCF-teams schitteren op GP van Frankrijk vliegvissen

 

De GP van Frankrijk vliegvissen (Internationaux de France) werd een zinderende wedstrijd tot de laatste seconde. Met ploegen uit Polen, Tsjechië, België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg kon je vuurwerk verwachten en dat werd het ook. Vanaf het startschot moesten de controleurs heen-en-weer lopen om de vissen te meten en te noteren. Niet minder dan 757 forellen werden opgetekend en dat is bij verre het beste wat we dit jaar al gehad hebben.

Een schrale noordenwind en een flauw zonnetje waren nu niet meteen de beste condities, nauwelijks insecten, dus geen droge vliegen of nimfen, maar mini streamers en mini blobs op de juiste diepte aangeboden waren de killers. Het prachtige 18 ha grote lac Générale des Eaux in het Normandische Vernouillet-sur-Avre maakte zijn reputatie helemaal waar. Op de echte hotspots was het 'op snelheid', in de ondiepe zones moest er heel subtiel gevist worden.

Na de eerste vijf voormiddagmanches stonden de twee Nederlandse G.Loomis teams aan de leiding gevolgd door twee CCF teams (Robbie - Johan en Guido - Patrick), spanning alom dus want zouden zij de dubbel kunnen waarmaken? Tijdens de vijf namiddagmanches was het constant haasje-over tussen de toppers en uiteindelijk besliste één forel, min of meer, over de top vier.

Dikke proficiat voor de Nederlandse winnaars Nick Mager - Robert Sapulette (G.Loomis-Fasna FlyFishing) die met 1 puntje verschil het haalden voor hun landgenoten Semih Egemen - Eddie Pattipeilohy (G.Loomis -Fasna Flyfishing) met op de derde plaats onze CCF boys Robbie Vispoel - Johan Vandegeuchte (Castingclub of Flanders) en als verdienstelijk vierde de veteranen van vele oorlogen Patrick De Schutter - Guido Vinck (G.Loomis-Castingclub of Flanders). Tussen hen en de winnaars slechts 6 punten verschil, peanuts als je ziet dat de winnaars 57 forellen vingen, ploeg twee 58, ploeg drie 65 (het hoogste aantal, maar meer plaatspunten) en ploeg vier 47 stuks. Op de vijfde plaats nog een CCF-team, Gino en Ward, dus 3 op 5 voor CCF, een geweldig resultaat.

Voor de volledige uitslag kan je kijken op http://fly.countryclub.free.fr/idf2016.htm.


De winnaars in actie


Nick en Robert winnen bij hun eerste deelname meteen de GP van Frankrijk.


Semih en Eddie strandden op 1 puntje.


Robbie en Johan vingen de meeste vissen.


Alle 'prijsbeesten' met de borst vooruit.

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky