Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Een halve dag schrikken en dromen

 

De laatste internationale wedstrijd van het wedstrijdseizoen 2015 was de Flyfredric International Challenge op het meer van la Strange (Bastogne). 19 ploegen bonden de strijd aan en meteen was de toon gezet want het was technisch gezien zeer hoogstaande wedstrijd, even niet goed inschatten en je kreeg als ploeg meteen een dreun.

Voor CCF tussen al het seniorengeweld de jarige (15) Giani Devooght die samen met veteraan van vele oorlogen Guido Vinck het G.Loomisteam vormde. Na de 4 ochtendreeksen prijkte zowaar Giani op plek één en Guido op vijf, goed voor een tweede plaats als ploeg. Het was wel even verwonderend schrikken voor de senioren dat deze youngster 's ochtends iedereen het nakijken had gegeven. Tijdens lunchpauze was het dromen voor Giani, maar zijn mentor - tevens ploegmaat - probeerde rust te brengen want er waren nog vier namiddagreeksen te gaan en dat zijn de moeilijkste.

Uiteindelijk ging de overwinning naar het Franse WK-team Mickael en Robert Lebon, voor het Belgische team Jos Peeters - Alec Vanrijckel, maar het brons ging naar het super jeugdtalent Giani en 'good old' Guido. Giani eindigde individueel 5de, Guido 8de, zondermeer een prachtprestatie om 2015 af te sluiten. Champagne als medaille, je zou voor minder!

De terechte winnaars uit Frankrijk.

Champagne als medaille.

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky