Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

CCF clubuitstap naar
Domaine de Coyolles

Tekst: Erwin
Foto's: Erwin, Steven en Lucien

 

De verwachtingen waren hoog gespannen voor ons weekend in Coyolles 25-26/04/2015. Nadat de club er vorig jaar voor het eerst was geweest, deden de sterke verhalen de ronde over goed, beter en best. Robert, onze penningmeester, had alles keurig voorbereid qua vergunningen en de nodige logies in Gîtes De Saint Rémy, zodanig dat er eigenlijk nog weinig verkeerd kon gaan.

We zijn nu al een tijdje terug en nog steeds aan het bekomen van onze ervaringen en emoties. De uitbaters Vincent en Céline hebben ons met open armen verwelkomd en ons verzorgd als familie.

Als je via de N2 naar Coyolles komt is het een klein beetje zoeken om er te komen maar vanuit het dorpje aan het gemeentehuis staan er richtingaanwijzers om op je bestemming te geraken. Het 7 ha grote domein is mooi onderhouden met liefde voor de natuur. Het keurig gemaaide gazon rond de vijvers en watergangen geeft je een gemakkelijke toegang tot alle hoekjes van dit vliegvisparadijs. Het domein met de centraal gelegen watermolen stamt reeds uit de jaren 1600 waar hij door de toenmalige monniken werd uitgebaat voor het malen van het koren tot meel, het uitbaten van de visvijvers en de voorziening van drinkwater voor de abdij en het hoger gelegen kasteel.

Toen Vincent en Céline een viertal jaren terug het domein van een Parijzenaar konden verwerven was het reeds een tiental jaren verwilderd en door de natuur terug geclaimd. Een jaar lang werd er zeven dagen op zeven hard gewerkt om het complex in zijn huidige toestand te brengen en wordt het nu een drietal jaren wordt uitgebaat als resort voor het vliegvissen. Dat Vincent en Céline hierover fier zijn als een pauwenstel valt niet te verwonderen.

Vincent leerden we eerder al kennen toen hij het vliegvissen als gerant uitbaatte op een andere plaats, maar er uiteindelijk voor koos om op eigen benen te staan en gesteund door zijn opleiding als bioloog en gediplomeerd visgids, samen met zijn echtgenote, een eigen domein uit te gaan baten. Een zaak waar hij klaarblijkelijk goed is in geslaagd. Het water bulkt er van de uitgezette salmoniden zoals regenboog- en beekforel alsook van de mouchetée forel (een soort regenboogforel maar met meer stippeltjes over het ganse lichaam), maar we vinden er ook enkele cypriniden, de black-bass, de gewone baars en zelfs enkele snoeken.

In het restaurant wordt je er verwend met enkele voedzame maaltijden waar je na een weekendje smullen beter enkele dagen wacht om op de weegschaal te gaan staan (anders hoor je: met eentje tegelijkertijd aub). Op het domein is er slaapplaats voor een zestal personen in een vier- en tweepersoonskamer, welke basic maar knus en proper zijn georganiseerd. Diegenen die met een mobilhome waren gekomen kregen een rustige plaats achter de molen toegewezen onmiddellijk aan het viswater.

Over de visserij hoeven we niet veel te zeggen, in één woord buitengewoon en en ... neen één woord is genoeg. Vooral omdat er geen streamers, blobs, booby's en alles wat hierop leek toegelaten zijn, werd het een aangename uitdaging. Voor diegenen die en passent het domein zouden bezoeken en het visgerei thuislieten (grote fout), heeft Vincent ter plaatse volledige uitrustingen ter beschikking (hengel, reel, vliegenlijn en uitgebreid assortiment kunstvliegen).

Met zo'n twaalf clubleden zakten we af naar Coyolles en dat de oldtimers hun visje konden vangen was niet meer dan normaal in deze (om met Fredjes woorden te zeggen) speeltuin voor vliegvissers, maar dat ook onze nieuwkomers hun deel van de koek konden opeisen was prachtig om zien. Cdc-vliegen, goudkopnimfen, damsels, foam sprinkhanen, en kevers deden samen met niet te versmaden sedges voor de coup du soir, behoorlijk hun werk.

Raadpleeg de site voor nog meer info http://www.domainedecoyolles.com. En voor de logies kan je kijken op http://www.gites-villerscotterets.com.

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky