Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

GP Luxemburg Fly Fishing

 

Een jong, talentvol veulen en een oude glorie samen in één ploeg dat moest vonken geven en dat heeft het gedaan. De 4de plaats van ons onuitgegeven CCF-team werd onthaald als een overwinning tijdens de prachtige prijsuitreiking van de GP van Luxembourg vliegvissen in het verre Weiswampach. Vooral omdat het team was samengesteld met Giani Devooght (amper 14 jaar) en zijn mentor Guido Vinck.

60 teams uit alle windstreken van Europa maakten er een waar spektakel van en dat de forellen meewerkten aan dat spektakel bevestigt het nieuwe record qua vangsten, niet minder dan 1.167 vissen zijn genoteerd op de wedstrijdfiches. De twee meren van Weiswampach lagen er prachtig bij, de organisatie was zondermeer af, enkel de weergoden hadden besloten om regelmatig de hemelsluizen helemaal open te draaien.

Bij vissen vanaf de oever is de loting een belangrijke factor om hoog te eindigen. 's Ochtends waren de eerste twee manches voor Giani en Guido een nachtmerrie, slechter kon een loting nauwelijks zijn, zij stonden op een gedeelde 58ste plaats. Ze begonnen aan een nooit geziene inhaalrace. Na vier van de acht manches waren ze al opgeklommen naar de 12de plaats. Hoe langer de wedstrijd duurde hoe moeilijker het werd om vis vangen, logisch, maar in de voorlaatste manche toverden onze youngster en good old Guido Vinck een staaltje van werp- en vistechniek uit armen en benen. Binnen het halfuur stonden er 13 forellen op hun wedstrijdblad, zelden gezien. Vooral Giani sloeg iedereen met verbazing, dit was nog nooit vertoond door een 14 jarige. Er was zelfs een Franse ploeg die hun wedstrijd voor 5 minuten staakten om Giani aan het werk te zien. Hij werd dan ook uitgeroepen tot beste jongere (- 18) van de dag. Uiteindelijk strandden ze op een 4de plaats op slechts 1 puntje van zilver. De overwinning ging naar één van de topfavorieten Philippe Hardy - Thierry Jamagne (Philippe laatst nog één van onze gastbinders).

Foto 1: Blijdschap alom, Giani 14 jaar en mengt zich nu al tussen de 'grote jongens'. Deze 4de plaats is geen toevalstreffer want dit jaar behaalde hij al 3 top 20 plaatsen.

Foto 2: Wie mocht de beste jongerenprijs in ontvangst nemen, jullie mogen 1x raden.

Foto 3: De fiere winnaars

Voor de volledige uitslag http://mouche.flps.lu/gp.htm.

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky