Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Lid worden
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

G.Loomis Youth Talent

 

Tekst: Guido Vinck
Foto's: Rudy van Duijnhoven

 

Je bent nauwelijks 14 geworden, werpt een vliegje zonder schaamrood 30+ meter ver, strikt vliegen alsof het niets is, verbaast iedereen op vliegvisbeurzen en neemt deel aan de meest prestigieuze vliegviswedstrijden binnen de Benelux en Frankrijk tussen de senioren! Deinst er niet voor terug om wadend een weekje in de Eifelrivieren te struinen of op Engelse reservoirs de regenbogen achter de vinnen te zitten.

Een natuurtalent zonder weerga, we hebben het over Giani Devooght, sedert 1 jaar onder de vleugels van mentor G.Loomis pro staffer Guido Vinck en lid van onze club. Iedereen draagt hem op handen en leert hem de kneepjes van het vak. 43 jaar heeft CCF op zo'n talent zitten wachten. Giani de lucht inprijzen zou niet goed zijn, hij mag niet gaan zweven, maar zijn enthousiasme stimuleert ons allemaal binnen CCF en ver daarbuiten.

Giani is een leuke, enthousiaste knul, maar als 'piepkuiken' onder de 'grote jongens' aan de slag gaan, is niet iedereen gegeven. Er zijn nu eenmaal nauwelijks jeugdwedstrijden binnen het vliegviscircuit. Op deze leeftijd gemiddeld tussen de top 20 eindigen is niet aan iedereen voorbij gegaan en zeker niet aan de pro staffers van G.Loomis Benelux. Investeren in de jeugd is een statement en G.Loomis Europe was er dan ook als de kippen bij om als primeur, binnen hun rangen, zo'n natuurtalent in de armen te sluiten als eerste 'G.Loomis Youth Talent'.

Het komt er op neer dat de jeugd ondersteuning krijgt, qua sponsoring subtiel en beperkt, maar voor Giani vooral de begeleiding door de G.Loomis pro staffers. Samen trainen, werpen, ervaring opdoen, aan internationale wedstrijden deelnemen, het creëren van samenhorigheidsgevoel, voor G.Loomis is dit investeren in de toekomst. Nog te vaak is er geheimdoenerij over vliegjes en technieken (binnen CCF is dit uit den boze) en dat hoeft niet. We zijn toch allemaal vanaf zero begonnen en waren wat blij als iemand ons toonde hoe het moest. Er is zo weinig jeugd binnen de hengelsport, als je dan een 'voorlopig' goudhaantje kunt begeleiden mag je dit niet laten lopen. Je kan Giani volgen op Facebook en zelfs over de het Kanaal hebben de Engelsen het al over 'Springchicken of the year'.

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky