Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Hammen en delicatessen

 

De traditionele afsluiter van het internationaal wedstrijdcircuit vliegvissen is de internationale "GP Guy Moors" georganiseerd door de vliegvisclub Mohêts et Amblève. Op 16 november stonden er 33 koppels (uit 6 verschillende landen) rond "lac de Rabais" in de buurt van Virton (B). Deze wedstrijd heeft nu al de roepnaam van "Hammen en delicatessenconcours" meegekregen want op de rijk gevulde prijzentafel pronken enkel tientallen Parma- en Seranohammen en exquise delicatessen zoals foie gras, groene peper paté en andere cholesterol verhogende producten. Twee leden van het organiserend comité hebben groothandels in hammen en delicatessen, het is eens wat anders!

Guido Vinck vormde ploeg met Geert Janssens (hij maakt deel uit van het Shimano-G.Loomis Team Belgium). Patrick De Schutter kon door drukke beroepsbezigheden niet deelnemen. Het was een zeer moeilijke wedstrijd en het regende blanks. De Shimano - G.Loomisploeg is slechts 20ste geworden, het was Geert zijn dagje niet met slechts 1 vis. Guido kon er toch 8 verschalken, maar met 4 blanks op 8 manches kom je niet ver. Alhoewel 1 blank minder en je stond al in de toptien. De dag kreeg toch nog een summier "gouden randje" want Guido kreeg een niet te tillen mand overvol met dure obesitas gerichte ingrediënten in de handen gestopt en dit voor de grootste vis van de dag, een regenboog van 53 cm. Daarmee zit het wedstrijdseizoen er weer op. 2015 lonkt al in de verte.

Een mand vol lekkers voor de komende feestdagen, vliegvissen blijft een buitenbeentje. Rechts D. Henquet de organisator.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky