Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Taaie CCF Friendship Vliegvis Marathon

 

Taai, wat is taai? Taai is 231 forellen gevangen door 72 internationale topvissers tijdens de 22ste internationale vliegvismarathon georganiseerd door de Casting Club of Flanders op het prachtige reservoir van Rabais. Deelnemers uit Frankrijk, Luxemburg, Nederland en België maakten er een zeer sfeervolle, spannende wedstrijd van.

Iets meer dan 3 vissen gemiddeld per deelnemer dat betekent dat enkel diegenen die per reeks (er werd 9 x doorgeschoven) de zeer wisselende omstandigheden het best konden inschatten hoe er moest gevist worden, op het podium staan. Glashelder water, geen wind, kieskeurige regenbogen en bruine forellen, hoge hengeldruk, ga er maar aanstaan. De bung en booby-blobs aan ragfijne onderlijnen waren de meest succesvolle technieken met twee hoofdfactoren er bovenop: ver werpen en op de juiste diepte vissen.

Het werd een volledig Belgisch succes. In een nek aan nek race maakte slecht 1 vis het verschil voor goud of zilver. Bernard Wautelet en Philippe Loyson mogen de zilveren challenge voor een jaartje in hun kast zetten. Op een zucht van de overwinning strandde het duo Fredo Charlier en onze erevoorzitter Guido Vinck gevolgd op de derde plaats door Thierry Jamagne en Julien Lorquet. De andere CCF-teams deden het verre van slecht met nog 3 teams binnen de eerste vijftien (zie einduitslag).

De prachtige prijzentafel kwam tot stand door de trouwe sponsors van deze topklassieker binnen het vliegviswereldje: Predator Fly Fishing, Drennan, Fariojan, Beet, G.Loomis, Shimano, Greys, Lac de Rabais en Pezon & Michel.

Dank aan alle leden die het mogelijk hebben gemaakt door hun niet aflatende inzet de marathon andermaal te laten uitgroeien tot een groot succes. De eerste inschrijvingen voor 2015 beginnen al binnen te sijpelen, afspraak 8 november 2015.

Winnaars Bernard Wautelet en Philippe Loyson

Zilver voor Fredo Charlier en Guido Vinck

Thierry Jamagne en Julien Lorquet vervolledigen het podium

De volledige uitslag zie je hieronder:

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky