Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

AWAI finale 2014

 

De grootste reservoir vliegviswedstrijd voor teams, binnen Europa, is zondermeer de Anglian Water Airflo International. Van begin april tot eind augustus vinden kris kras door Europa selectiewedstrijden plaats voor deze prestigieuze topwedstrijd. Zo'n 300 zeskoppige teams proberen zich bij de eerste 25 teams te scharen want dat geeft recht op een finaleplaats. De finale wordt steevast op het prachtige Rutland reservoir in Engeland georganiseerd. Het enige reservoir in Europa waar er 75 gemotoriseerde boten ter beschikking zijn voor het 1350 ha grote meer.

Dit jaar waren 30 september en 1 oktober de data van de waarheid. Naast teams uit Wales, Schotland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Noord-Ierland, Orkneys en Shetland had ook het G.Loomis-Shimano Belgium team zich geselecteerd. Een team samengesteld met Mark Roekaerts, Alex Vanrijkel, Jos Peeters, Geert Janssens en onze twee CCF-boys Patrick De Schutter en Guido Vinck. Zoals het jullie opvalt zijn het hoofdzakelijk Britse teams die in de finale zitten, maar over het Kanaal is reservoirvissen dan ook dé vliegvisdiscipline bij uitstek met duizenden beoefenaars. Een finaleplaats halen is op zich al een hele prestatie want die moet worden afgedwongen in Groot-Brittannië.

Na drie stevige trainingsdagen onder mediterraan, bijna windstil weer wisten onze "boys" dat het een moeilijk, technische wedstrijd zou worden. De regenboog- en bruine forellen waren heel secuur in hun vliegenkeuze en het was vooral "daar zijn" op de juiste plaats op het juiste moment dat behoorlijk veel verschil maakte qua vangstresultaten.

Na de eerste dag stond het G.Loomis-Shimano Belgium, met de nodige pech 9de, maar de tweede dag knokten ze zich naar een eervolle 6de plek en wonnen daarmee de trofee van "Best Overseas Team" of m.a.w. enkel Engelse teams zijn hun vooraf gegaan want Ierland, Frankrijk, Shetland, Orkneys,enz. zijn ook "overseas teams". In zijn geheel een mooie prestatie want dit is wereldtop. Met wat geluk de eerste dag zat er meer in. De eerste twee van elk team mogen volgend jaar de AWAI individual mee vissen, dat zijn "toevallig" P. de Schutter en G. Vinck.

Bovenstaande foto: Het G.Loomis-Shimano Belgium team met de "Best Overseas" trofee. Hieronder nog enkele actiefoto"s van op training en de wedstrijd.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky