Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Zilver winnen, goud verliezen

 

"Je wint zilver, maar je verliest goud", gevleugelde uitspraak van een karaktervolle Belgische judocoach op de Olympische spelen 1996. Met zo'n gevoel zijn P. De Schutter en G. Vinck naar huis gereden na de 1ste G.Loomiscup gehouden op Visdorado De Kool in Heelweg - Nederland. Zij waren bij de topfavorieten tussen een internationaal deelnemersveld uit Nederland Duitsland, België en Luxemburg. Het reservoir lag er prachtig bij, glashelder water, bijna hoogzomerweer met een felle zon, grote forellen, dus... Moeilijke visserij, heel moeilijke visserij. Naargelang een ploeg roteerde was het constant aanpassen volgens de diepte, andere vliegenlijnen, wisselen van vliegen, spelen "op de wind", kortom technisch vliegvisgegoochel om die ene aanbeet per manche te verzilveren.

Het werd een nek aan nek race tot de laatste seconde, uiteindelijk ging de overwinning naar de Nederlandse ploeg Mike Oldhoff-Ton van Gelder die op hun thuiswater met één vis Patrick en Guido van het goud hielden. Het brons was voor Dirk Breed en René Maatje.

Zeer goede organisatie van Semih Egemen en zijn team die voor de eerste keer deze prestigieuze wedstrijd organiseerde met een prachtige prijzentafel gelardeerd door G.Loomis en fasnaflyfishing.com

V.l.n.r. brons, goud en zilver op de 1 ste internationale G.Loomiscup.

Onze CCF-boys andermaal op het podium.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky