Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

GP Luxemburg

 

De GP van Luxemburg gevist op de twee reservoirs van Weiswampach is er een om snel te vergeten. De vangsten waren zo slecht, de factor geluk zo groot en organisatorisch op zijn zachtst uitgedrukt zo "matig" dat de 63 ploegen met gemengde gevoelens naar huis zijn gegaan. Er was duidelijk een gebrek aan een goed forellenbestand, er waren slechts 4 of 5 plaatsen binnen de 63 stekken waar er wat vis kon gevangen worden en de loting was gezien het verkeerde rotatiesysteem niet voor iedere ploeg gelijk.

Het boven gelegen reservoir was een regelrechte ramp (bijv. tijdens de laatste reeks is met 34 vissers slecht 1 forel gevangen). Er waren ploegen die 3 x op het bovenmeer moesten vissen (o.a. onze CCF-ploeg Patrick De Schutter en Guido Vinck), de meeste ploegen 2 x, en enkele ploegen slechts 1 x. Organisatorisch een grove fout want niet iedereen kon aantreden in dezelfde omstandigheden. Verschillende topploegen waren al op voorhand uitgeschakeld, jammer want het had een mooie strijd kunnen worden.

Uiteraard zijn er winnaars en het is de topploeg J.Zapo-J.Lorquet die én een goede loting hadden én een goede prestatie hebben neergezet die het pleit haalden. Geluk in de loting als je vanaf de oever vist moet je hebben, maar nu waren de omstandigheden te ongelijk voor veel deelnemers, het was dus gemor en dit moet veranderen voor 2015.

CCF had behalve Patrick en Guido nog een ijzer in het vuur met Tom Veirman en Gilbert Van Den Bossche, maar die waren voor de wedstrijd begon ook al zo goed als uitgeschakeld voor een ereplaats gezien de loting. Patrick en Guido moesten zich tevreden stellen met een 20ste plaats. Gilbert en Tom (hij was aan zijn eerste wedstrijd toe) eindigden ver in het klassement.

Voor de volledige uitslag mouche.flps.lu.


Guido & Patrick aan het werk tijdens de GP van Luxemburg, tevergeefs.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky