Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Frans feestje met karrevrachten blanks

 

De vorige 3 jaar stond er minstens 1 CCF-ploeg op het podium in de Franse "marathon". In 2014 was het geen hoogvlieger ondanks het feit dat onze ploegen zich de naad uit de broek hebben gevist. "Les internationaux de France", beter bekend als de GP van Frankrijk reservoirvissen is voor velen geëindigd op gemengde gevoelens.

Het reservoir "Générale" in Saint-Germain-sur-Avre werd onveilig gemaakt door 30 internationaal getinte duo"s uit België, Luxemburg, Polen, Tsjechië en Frankrijk. Het was prachtig visweer, Z-W windje, licht bewolkt en 18° Celsius, maar het leek wel of het water verdeeld was in twee helften. Van de 501 gevangen vissen zijn er bijna 400 gevangen tussen de nummers 13 tot 23. Op de rest van de plaatsen was dame fortuna meer dan nodig en een gunstige loting hielp een handje. Zo min mogelijk blanks laten optekenen dat was de opgave en daar is niet één ploeg in geslaagd.

Het werd een onverwacht Frans feestje met 2 tricolore ploegen op de eerste twee plaatsen, brons was voor de Belgische ploeg Ludo Duhamel - Pascal Rommelaere. Zij waren qua aantal, 29 vissen, koploper gevolgd door Guido en Patrick met 28 vissen, edoch werden ze maar 9de. Zij waren ook de ploeg met het hoogste aantal vissen in één reeks; nl. 13, maar ze hadden ook 4 blanks, over en out. België kwam een tweede maal op het podium met Geert Janssens die de grootste vis (69 cm) van de dag liet noteren. Eén visje meer of minder betekende een blank minder en je steeg direct 4, 5 plaatsen.

Guido en Patrick begonnen desastreus met slechts 1 vis binnen de eerste 3 reeksen, goed voor een voorlopige laatste plaats. Ze begonnen aan een inhaalrace, maar dat was een onmogelijke opgave. Karel en Ward maakten na de ochtendsessie, met slechts één blank, nog een behoorlijke kans om hoog te eindigen, maar de loting was hun 's namiddags zo ongunstig gezind dat ze strandden op een 15de plaats. Gino en Robbie hadden hetzelfde probleem en een 11de plaats was hun lot. Voor een eerste deelname van Gino een behoorlijk resultaat. Serieuze pech voor Frank en Gilbert, zij eindigden op een 28ste plaats, maar Frank ging kort na de middag door zijn knie en moest de strijd staken (langs deze weg om wensen we hem snel weer beterschap).

Onze CCF jongens in actie

Wij eindigen met een vrolijke noot. Gilbert heeft een gat in de markt gevonden, hij heeft een uniek hoofddeksel voor de supporters van de Rode Duivels ontworpen (zie foto, meteen reclame maken tijdens de prijsuitreiking) dat wordt vast en zeker een klapper in Brazilië. CCF gaat een nieuw, jaarlijks initiatief nemen met een "hall of fame" voor de beste foto van het jaar gemaakt door een CCF-lid. Gilbert heeft zich nu al kandidaat gesteld.

Voor de volledige uitslag http://fly.countryclub.free.fr/idf2014.htm.

Gilbert en zijn unieke hoofdddeksel voor de fans van de Rode Duivels.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky