Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Hot in Holland
(deel II)

 

Onze sympatieke Nederlandse buren vonden het de moeite om enkele filmreportages te wijden aan het vliegvissen op reservoir. Onze clubleden Guido en Patrick zijn op dat vlak kampioenen van Europees niveau. Geen wonder dat zij gevraagd werden om hieraan mee te werken.

Reservoirvissen (DNV105)

In uitgave 105 van de Nederlandse Vliegvisser start Hans Bock een serie artikelen waarin Guido Vinck en Patrick de Schutter de fijne kneepjes van het vissen op reservoirs uiteenzetten. Zo bezoeken zij onder meer Lac de Rabais.

Hieronder vind je van de praktijkdag op Lac de Rabais een videoverslag. Wil je zien hoe je de verzwaarde bloedworm moet binden dan kan je hier terecht. Voor de onverzwaarde bloedworm klik je op deze link. Vanzelfsprekend zijn buzzers ook prima inzetbaar.


Reservoirvissen - Bewl (DNV107)

In een serie artikelen in de Nederlandse Vliegvisser gaan Guido Vinck en Patrick de Schutter in op de fijne kneepjes van het vissen op reservoirs. Ze doen dat op verschillende wateren en worden daarbij gevolgd door onze 'razende reporters'. In uitgave 107 bezoeken zij het Engelse reservoir Bewl Water. Waarvan hieronder een impressie.

Goede vliegen voor dergelijke wateren zijn de Standaard Cormoran en de Pearlbody Cormoran. Kijk trouwens ook eens naar de Diawl Bach wat een perfecte vlieg is voor reservoirs.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky