Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Flyfishing Forever wint de Grand Max finale!

 

Op de allergrootste Europese vliegvis reservoirfinale na, de "Angling Water Airflo", is de "Grand Max" finale één van de top vijf klassiekers binnen het wedstrijdcircuit. Deze wordt steevast op Bewl Water (GB) gehouden en de finale halen op zich is al een hele prestatie. Al enkele keren was de Belgische ploeg dicht bij de overwinning, maar het bleef tot nu toe enkel beperkt tot zilver en brons, maar... Nu was het bingo, woensdag 18 september zal de geschiedenis ingaan dat "Flyfshing Forever" (de nick name van de zeskoppige Belgische ploeg) het eerste niet Angelsaksische team is dat de overwinning pakt.

De ploeg was samengesteld met Albert Bigaré, Patrick De Schutter, Guido Vinck (3 leden uit het G.Loomis Team Belgium), Roeland Vrydaghs, Christian Jadouille en Christian Fouvez. Tijdens de voorafgaande trainingsdagen bleek dat het een keiharde wedstrijd zou worden want de forellen waren niet meteen in de stemming om veel hengels te krommen. Ook in Engeland hadden ze bijna 2 maanden mediterrane temperaturen gehad en de watertemperatuur van het 280 ha grote meer bedroeg op de dag van de wedstrijd nog altijd 19° C. Dan is het zaak om de code te kraken en de Belgen deden dit het best van de 18 finalisten. De laatste dagen hadden ze behoorlijk veel langpootmuggen op en langs het water opgemerkt en dat was zo het enigste waar de forellen nog zin in hadden. De ideale cast was een floating line met als puntvlieg op de leader een "verzopen" daddy long leg met op de droppers een Hare's Ear hopper en een mini muddler silver invicta, dit voor de insiders. De acht uren durende wedstrijd vergde veel concentratie want veel aanbeten kreeg je niet. Uiteindelijk konden de Belgen 23 vissen op hun wedstrijdblad laten noteren, het nummer twee (de Schotse ploeg Fish Hawks) slechts 18 vissen. Het Engelse Grand Max team werd derde.

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

Voor de volledige uitslag en alle informatie over vliegvissen op Bewl water - www.bewlwater.co.uk.


Patrick De Schutter had iets met een bruine forel!


Albert Bigaré net één van de 23 vissen voor Flyfishing Forever.


Flyfishing Forever met de gegeerde "Silver Grand Max" trofee, niets dan lachende gezichten, je zou voor minder. Zomaar 3 CCF-leden op deze foto (Patrick De Schutter, Guido Vinck en Roeland Vrydaghs).

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky