Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Rio Pairs

 

De internationale vliegviswedstrijd op reservoir, de Rio Pairs, werd dit jaar vervist op het 270 ha grote Draycote reservoir in de buurt van Rugby. Met een prijzenpot in natura van GBP 3.000 een uitdaging voor het internationale deelnemersveld.

Drie ploegen waarin Belgen deelnamen zijn bij de topvijf geëindigd, niet slecht gezien de omstandigheden. Windstil weer met een loden zon, 33 graden Celsius, floating line only en international flies (lees onverzwaard, haakmaat 10, maximum grootte van de vlieg 24 mm) ga er maar aanstaan. De apathische forellen waren te vinden tussen 5 en 7 meters diepte, een heuse klus om daar met een floater te geraken.

Er waren 38 ploegen en de winst ging naar ex-wereldkampioen Iain Barr die samen met Ed Foster (beide locals) 13 forellen wisten te strikken. Op plaats twee onze landgenoten Albert Bigaré-Tony Perin met 6 vissen (wat een kloof). Op vier onze ex-voorzitter Guido Vinck en zijn Engelse ploegmaat Sean Cutting met 4 forellen. Deze laatste kreeg geen aanbeet van de hele dag. Guido heeft dus ijzers uit het vuur moeten halen en werd toch mooi derde individueel dank zijn een 5 pond zware bruine forel (zie foto). CCF-boys plooien niet, jammer dat Guido's ploegmaat een off day had.


Een mooie 5 pond zware bruine forel voor Guido.

De meest aangewezen techniek was een leader van 7,50 m (!) en drie of vier zware zwarte buzzers. Tergend langzaam over de bodem binnenvissen in de hoop dat de in staking zijnde forellen toch een keertje hun bek opeen deden. Op de vijfde plaats Bruno Chermanne (hoofdredacteur van Le Pêcheur Belge) samen met Jayne Allcock met drie forellen. Meer dan helft van het deelnemersveld blankte. Het waren ongeziene omstandigheden, maar olie drijft altijd boven niet? Voor de volledige uitslag:

http://www.craigbarr.co.uk/draycote-rio-pairs-match-results


Derde individuele plaats voor Guido.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky