Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

In een knalrode gummiboot

 

Jullie kennen misschien nog wel de hit "een knalrode gummiboot" van Norma Hendy... Nog een paar keer slapen en dan gaan Steven en ikzelf naar Zweeds Lapland. Tesamen met Philippe Duthoit en Patrick De Roeck, 2 helden uit de streek van Leuven. En wij hebben 2 knalrode gummiboten!

Onze boten zijn ondertussen al via FedEx gearriveerd bij KallaxFlyg (helicopter firma). Kallaxflyg gaat ons droppen op de Råstoätno rivier (105 km in vogelvlucht van Kiruna). Een rivier met schandalig veel grote vlagzalmen en veel bruine forellen. Er is zelfs kans op snoek en zalm (via de Lainio rivier). Op deze QUOTA rivier worden slechts 120 dagvergunningen verloot en daarvan hebben wij er dus 36. Voor heel wat Zweden is deze rivier een natte droom, maar bij buitenlanders is hij nog weinig gekend.


View FLOAT Sweden - R?stojaure & Lainio in a larger map

We gaan dat blauwe stuk volledig doen en een stuk van het gele...

Het is de bedoeling dat wij een 50-tal kilometer gaan varen met onze bootjes. Onderweg gaan we natuurlijk veel vissen. Camperen doen we in tentjes en een bad nemen we in het ijskoude water van de rivier. Er zijn daar toch geen pottenkijkers, tenzij een paar miljard bloeddorstige muggen. Gelukkig hebben we onze voorzorgen genomen met insectenwerende sprays en speciale beschermende hemden, waarmee we zelfs een beetje op bijen-imkers lijken.

De speciale bug shirts. Hemden die ons moeten beschermen tegen de muggen in Lapland.

We gaan daar in de Laplandse "brousse" zitten. Zonder GSM bereik. Maar we hebben wel een satelliet SPOT mee. Hiermee kunnen we via de satelliet berichtjes sturen naar het thuisfront met onze GPS coördinaten. Dan weten ze dat alles OK is... of dat we aan het sterven zijn (mayday). De helicopterpiloot ontvangt ook een bericht zodat hij weet waar hij ons terug kan oppikken. Het is wel éénrichtingsverkeer want we kunnen geen berichtjes terug krijgen.

Met de SPOT houden we jullie op de hoogte van onze voortgang.

Voorts kan je ons via die SPOT ook volgen op onze eigen Google Earth / Maps pagina. Nu zie je nog niets, maar vanaf volgende week vrijdag zie je daar allerlei puntjes verschijnen waar we overal zitten.

http://share.findmespot.com/shared/faces/viewspots.jsp?glId=0VSNkTVqHh2btkhNp2tOjResQgWBMB531

Alvast enkele foto's van onze levensechte simulatie op de Grensmaas, enkele weekends geleden. Prachtige rivier voor dit soort testen!

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky