Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

GP van Luxemburg reservoirvissen

Wie zei ook alweer "Je wint geen zilver, je verliest goud" ? Dat moeten Patrick De Schutter en Guido Vinck gedacht hebben toen de uitslag bekend werd gemaakt van de Grote Prijs van Luxemburg reservoirvissen. Als een duiveltje uit een doosje stond geheel onverwacht een onbekende Duitse ploeg, de gebroeders G. Borchert/C.Borchert op het hoogste schavotje!

 

Er bestaan nog mirakels en dit was er zo een. Hun eerste wedstrijd ooit, super loting en Petrus als engelbewaarder. Als je deelneemt kun je winnen en dat geldt zeker bij viswedstrijden. Eén visje kwamen onze CCF'ers te kort om voor de derde keer de GP op hun naam te schrijven. Onze andere ploeg, Robby Vispoel en Johan Van De Gehuchte, behaalde een prachtige 10de plaats tussen het buitenlandse geweld.

 

 

De twee reservoirs van Weiswampach lagen er koud en verkleumd bij want zaterdag 27 april was een echte ijsdag met maximum 6 graden celsius op de temperatuurmeter en een snijdende NO-wind. De hele week was het meer dan 20 graden celsius geweest en werd er op training veel gevangen in de oppervlakte, het zou een festijn worden. Mooi niet, het werd bikkelen om een visje te vangen en zoals vaak speelde de loting een rol, maar de meeste favorieten zijn toch binnen de eerste tien terug te vinden, op de winnaars na die vriend en vijand met verstomming sloegen dat zij iedereen achter zich hielden. Zondermeer een puike prestatie want het deelnemersveld telde niet minder dan 65 ploegen uit Italië, Duitsland, België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Denemarken, Zweden en Tsjechië.

 

Dat ene visje die Patrick en Guido nodig hadden ging er af op slechts 5 cm van het schepnet... Jason Zapo en Julien Lorquet vervolledigden het podium. Voor de volledige uitslag kan je kijken op http://mouche.flps.lu.

 

 

De medaillewinnaars!

 

 

Robby en Johan vervolledigen de top tien op de GP van Luxemburg.

 

 

Patrick moest meteen na het eindsignaal doorrijden naar Calais om de ferry te halen want een dag na de GP viste hij de Airflo World Bank Masters. Nood breekt wetten dus moest Guido alleen op de foto!

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky