Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

20ste Challenge B&B prooi voor Belgisch team

 

Op de 'Lac de Rabais' organiseerde Casting Club of Flanders op zondag 4 november voor de 20ste maal de International Friendship Marathon reservoirvissen. CCF is de oudste casting- en vliegvisclub in Vlaanderen en hadden enkele weken voor deze ontmoeting hun 40 jarig bestaan al luister bijgezet met nu als kers op de taart deze jubileumwedstrijd.

Iedere deelnemer kreeg een jubileumsticker als aandenken, een collectors item.

Een jaar op voorhand was de wedstrijd al vol bezet met 36 ploegen uit Nederland, Frankrijk, Luxemburg en België, en er was zelfs een deelnemer uit Portugal! Het werd een zeer spannende wedstrijd want elke reeks moest er vis gevangen worden en de topfavorieten hebben het waargemaakt. Het werd een zeer technische visserij want het glasheldere water (je ziet iedere forel zwemmen in het reservoir) noodzaakte de deelnemers om heel voorzichtig te werk te gaan waarbij verre worpen een noodzaak waren. Het werd België boven want het thuisvoordeel en de waterkennis gaven de doorslag.

Deze topklassieker werd uiteindelijk gewonnen door het Belgische duo T. Jamagne - Ph. Vanderostyne, op de tweede plaats gevolgd door opnieuw een Belgische ploeg C. Bazan - T. Perin en het brons ging naar de Belgische/Nederlandse ploeg P. Rommelaere - J. Crooymans. Er werden in totaal 385 forellen gevangen, niemand 'blankte' en de prijsuitreiking was een feest op zich. De prachtige prijzentafel met o.a. kristallen karaffen, hengels en vliegenlijnen, kortom iedereen ging met een prijs naar huis, was te danken aan hoofdsponsor hengelsport Fariojan en de medesponsors, Pezon & Michel, Drennan International, Shakespeare, Sportvissersmagazine Beet, Rabais Fishing Club en G. Loomis.

De winnaars, T. Jamagne - Ph.Vanderostyne, met de begeerde kristallen karaffen en de wisselbeker.

De volledige uitslag zie je hieronder. Je kan deze ook downloaden in PDF formaat.

 

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky