Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Guido Vinck is eerste niet-Engelsman die Bewl Classic wint!

 

Op de allerlaatste dag van de Olympische Spelen haalde ons landje toch nog goud!

De uitdaging, de eer en niet te versmaden een prijzenpot van £ 3.000 cash en £ 1.000 voor de winnaar hadden 84 tophengelaars uit Europa naar het Bewl Water reservoir in Engeland gelokt om er één van de meest prestigieuze vliegviswedstrijden te betwisten. De 'Bewl Classic', ook genaamd de 'Hume-Kendall Trophy' (genoemd naar de opstarter van deze wedstrijd, jaren terug), is één van dé topklassiekers van het jaar.

Het zonovergoten 300 ha groot meer was wel zeer uitnodigend, maar zouden de vangsten wel goed zijn want 'volle zon' in augustus is niet meteen hét van hét om de regenboogforellen aan de tand te voelen. Voor België waren er 6 deelnemers en behalve onze CCF-boys Patrick De Schutter en Guido Vinck (die beide door omstandigheden slechts enkele uren voor de wedstrijd naar Engeland konden vertrekken) hadden de anderen flink getraind de dagen daarvoor, maar het bleek een moeilijke visserij te zijn en te worden.

Voor Patrick en Guido was het inschatten, ervaringen oproepen en de goede keuze aan vliegen maken want bij deze wedstrijd moet iedereen met een drijvende vliegenlijn vissen. Dat deden beide met bravoure want Patrick werd mooi 5de, maar misschien wel de stunt van het jaar kwam van Guido Vinck die met de overwinning ging lopen. Hij viste de perfecte wedstrijd en liet iedereen het nakijken. Misschien zat hij in de 'Olympic flow' op de laatste dag van de spelen in Londen, maar met een 'iets' beter resultaat dan de Belgische Olympiërs.

Foto: De winnaar met de begeerde Trophy, Guido Vinck de eerste niet Engelsman die deze wedstrijd wint.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky