Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Rio Pairs International

 

De Rio Pairs International is een nieuwe grote vliegvis reservoirwedstrijd op de internationale kalender. Gesponsord door het Amerikaanse topmerk in vliegenlijnen, Rio, trok de wedstrijd op het 280 ha grote Draycote reservoir heel wat topnamen naar zich toe. Behalve deelnemers uit Engeland, Wales, Schotland namen voor België onze CCF-boys Patrick De Schutter en Guido Vinck deel en zij vormden een 'Pair' met respectievelijk de Engelsen Joan Russell en Sean Cutting.

Draycote lag er prachtig bij en de forellen waren present. Het was vooral nimfen met diawl bachs en buzzers wat de meest lonende techniek was. Ondanks het feit dat Guido Vinck en Sean Cutting anderhalf uur verloren omdat hun buitenboordmotor het begaf en ze noodgedwongen op een vervangmotor moesten wachten, kaapten ze toch een bronzen medaille weg. Jammer van de motorpech anders zat er meer in. Ze werden vooraf gegaan door B. Bayliss - A. Beaumont (winnaars) en Ian Barr (wereldkampioen in 2010) - Ed Foster (tweede). Patrick De Schutter en Joan Russell eindigden 5de met evenveel forellen als de ploegen voor hun (er was een 16 vissen limiet per boot), maar het gewicht en de time bonus bepaalden de rangschikking.

In elk geval een prachtige prestatie van onze CCF-boys bij hun eerste deelname op een water waar enkel Guido Vinck jaren terug enkele dagen had gevist. Voor meer informatie www.craigbarr.co.uk/draycote-rio-pairs-match-results.

Foto: Sean Cutting (l) en Guido Vinck (r) behaalden het brons op de Rio Pairs.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky