Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Lexus European International kwalificatie

 

Eén van de topwedstrijden in het vliegvissen binnen Europa is de Lexus International met een Lexus 4x4 als hoofdprijs als je de finale wint. Daarvoor moet je eerst bij de top vier in de kwalificaties worden en dat heeft CCF-lid Patrick De Schutter voor mekaar gebracht. Hij behaalde een prachtige tweede plaats op het Eyebrook reservoir en dit in moeilijke omstandigheden tussen een dertigkoppig deelnemersveld uit Groot-Brittannië, Wales, Schotland en Noord-Ierland.

Een uitgeregende dag stemde de forellen niet tot veel appetijt, maar Patrick koos voor de juiste techniek. Met een tequila blobby als puntvlieg, twee nimfen op de middendroppers en een sunburst blob als topdropper bracht hij 13 vissen in het net. Klus geklaard hij mag naar de finale in Chew.

Onze voorzitter Guido Vinck was de tweede Belg in de wedstrijd maar kwam niet verder dan een 12de plaats. 's Ochtends hadden hij en zijn bootpartner de foute keuze gemaakt (lees de verkeerde stek uitgekozen) en het was de eerste twee uren om doen. Met slechts 5 vissen eindigde hij teleurgesteld 12de.

De overwinning ging naar de Brit Dixie Baxter die een forel van 7,5 pond wist te netten en 14 vissen op zijn wedstrijdblad liet noteren.

Voor alle informatie www.lexusflyfishing.co.uk

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky