Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

GP van Luxemburg reservoir

 

De GP van Luxemburg reservoirvissen is letterlijk de Grootste Prijs van Europa voor reservoirvissen vanaf de oever. Eind april waren niet minder dan 128 vliegvissers (lees 64 ploegen) van over heel Europa afgezakt naar het schilderachtige Weiswampach waar de strijd werd gestreden op twee verschillende reservoirs gelegen op een hoogte van 450 meters. Met ploegen uit Zweden, Frankrijk, Nederland, Italië, Duitsland, België, (zelfs twee deelnemers uit de USA en Noorwegen) en uiteraard Luxemburg is deze GP een topklassieker.

Er werd geknokt tot uiterste want de 'fine fleur' van het reservoirvissen gaf mekaar geen duimbreed toe. Tijdens de ochtendsessie was (zoals zo vaak) de loting van groot belang. Er werd overal vis gevangen want met een dagtotaal van 920 forellen mogen de organisatoren een nieuw record optekenen, maar er was een zone die echt super viste en daar werden de klappen uitgedeeld want na de ochtendsessie stond niet één van de topfavorieten bij de topvijf. De eerste twee reeksen waren blobs en streamers de topvliegen, maar één keer de forellen een overdosis aan felgekleurde kerstboomversieringen hadden gezien kwam het betere werk naar boven, zeker tijdens de namiddagsessie. Fijn vissen met nimfen. Dat was voor velen een 'opgave' en slechts twee ploegen slaagden daar in met name een Italiaanse (met ex-wereldkampioen Edgarde Dona) en een Belgische samengesteld met Patrick De Schutter en Guido Vinck.

De Italianen lieten 's ochtend een 9de plaats optekenen, onze CCF-teams Joahan Van De Gehuchte en Robby Vispoel schommelden rond de 25ste plaats, Patrick en Guido stonden 7de. Zij torenden in de namiddag boven iedereen uit met 19 forellen. Toch ging de overwinning naar een Luxemburgse outsiderploeg, M. Gilson, B.Pauly, die 's ochtends de ideale loting had en 27 forellen wist te vangen, maar het toch klaarspeelden om 's namiddags nog 11 vissen te vangen en op een diefje het goud te pakken. P. De Schutter en G. Vinck vingen ook 38 vissen (ondanks een mindere loting), maar ondanks winst in de namiddag kwamen ze toch nog 3 plaatspunten te kort en moesten tevreden zijn met zilver. Het Italiaanse team, dat 's morgens ook geen te beste loting had, moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats want twee ploegen wisten er zich nog tussen te wringen met het Belgische tweetal P. Rommelaere en P. Mortier op drie. Johan en Robby deden het schitterend en konden opklimmen naar een 16ste plaats wat in dit 'geweld' een prachtige prestatie is!

Een exclusieve splitcanehengel, gebouwd door Guy Hastedt (zie www.staangebauer.lu) met een waarde van 1.500 euro voor de grootste vis van de dag ging naar Guido Vinck met een vis van 69 cm.

Voor alle informatie en uitslagen mouche.flps.lu.

Het podium, v.l.n.r. P. Mortier/P. Rommelaere, B. Pauly/M. Gilson.P. De Schutter/G.Vinck

Guido Vinck ontvangt de exclusieve splitcanehengel voor de grootste vis.

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky