Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Een verslag van het CCF clubweekend in "La Salamandre"

6 - 7 - 8 april 2012

 

Op vrijdag 06 april reisden reeds de eerste clubleden af naar Frankrijk voor ons jaarlijks clubweekend (GPS 286 Km en 3u16 reisweg). Met negentien waren we aangemeld, elf vissers en acht partners en kinderen. Domeine de la Salamandre was opnieuw onze uitverkoren bestemming. Een tweede deel van het gezelschap zal zaterdagmorgen afreizen en rond het ontbijt ons komen vervoegen.

Het beloofde een druk paasweekend te worden, met de koers van Parijs - Roubaix op zondag. Misschien stonden daarom de zwaantjes met hun speedguns langs de weg gestrooid en samen met nog een heel deel vaste camera's kon dat tellen voor de beurs. Cruiscontrol op en bollen maar, lekker ontspannen op automatische piloot. 't Was eigenlijk al een uitgemaakte zaak, 't zou een geslaagd weekend worden, er kon niets meer stuk. Leuke vislocatie, mooie gerieflijke chalets en een lekkere keuken (geen haute cuisine maar lekker en voldoende), met een spectaculaire vislocatie. Door het azuurblauwe water en het verblindend witte zand waan je je ergens aan de azuurkust of fantaseer maar verder ergens anders.

De ontvangst was even hartelijk als altijd met de immer lachende Vincent, kopje koffie in de bar en dan de chalets installeren. Ward en Erwin beten de spits af, gevolgd door Frank en Doris met in hun kielzog Georges en Anita en Robert. Later op de avond kwamen ook Wim met ega en tieners gevolgd door Karel en verloofde de groep vervolledigen. d'Abord l'apérot en het avondmaal in de restaurant aan het meer, 't noemt er niet voor niks Le Lagon Bleu of de blauwe lagune. Op de volgende avondwandeling werden zelfs al in gedachten de eerste kanjers gevangen. Nog wat duiding over de weersomstandigheden van de voorbije en komende dagen met een beetje uitleg over het insectenleven en daar konden we het mee stellen.

Op zaterdagochtend was er helemaal geen wekker nodig, 06u30 was het ochtendlicht er al en reeds spartelden de eerste forellen aan onze haken van Ward en Erwin. Tegen het ontbijt rond 08u00 waren er al een tiental die de Belgen hadden leren kennen. Ward had al een mooie zestiger binnen, dat kon al tellen.

Ondertussen was ons gezelschap vervolledigd met de CCF-leden, Fred en Luc met hun gezellin, Johan en Willy die 's morgens al heel vroeg waren aangezet om ons bij het ontbijt te vervoegen. Na het ontbijt werden de koppels per boot ingedeeld en samen met de twee bellyboaters staken we dan ook vlug van wal. Door de wind die reeds enkele dagen uit dezelfde richting kwam (NO) was het niet moeilijk om de vissen te vinden. De grote basin lag dan ook vlug bezaaid met de bootteams en spoedig werden de eerste kanjers gevangen en die waren van alle slag (zelfs een leuke schubkarper van 40cm kon de pret niet bederven). Iedereen kon zijn visje vangen en de neofieten werden dapper bijgestaan door de anciens die hun trukendoos helemaal open gooiden.

Fredje deed zijn naam van bunny alle eer aan door met zijn zonkers enkele mooie exemplaren op de kant te halen.

Steven en Erwin wisten als geen ander de oeverlijnen in de wind af te driften en genoten van het eenzijn met het water. Zalig gewoon om zo de leuke forellen te belagen, ze trokken je gewoon in rondjes vooraleer hun volle schoonheid ten toon te spreiden. Ook van op de kant werden de schubbendragers duchtig belaagd zodanig dat iedereen genoegzaam aan de klaargezette lunch kun aanzitten en reeds de nodige sterke verhalen de ronde deden. Ook Karel, Wim, Willy en Johan, onze nieuwelingen op groot water, lieten van zich spreken en konden de nodige salmo's op de kant brengen. Niet voor niets zaten hier onze nieuwe kampioenen tussen. Aan Robert was het te zien dat hij op zijn eigen rustige manier volledig genoot van dit welverdiende kleine verlof, de forellen zullen het geweten hebben.

Moe maar voldaan, nou ja eentje kan er altijd bij, werd de zaterdag afgesloten met een leuk warm dineetje en na nog enige natjes werden de britsen opgezocht voor een welverdiende nachtrust.

Zondagmorgen waren dezelfde die hards vroeg van de partij ('t zou thuis niet waar zijn zeker), om in de frisse ochtend (3°C) langs het dampende water, opnieuw de strijd aan te gaan met enkele leuke beestjes. 't Was leuk en spectaculair om zien hoe de forellen reageerden op de nauwkeurig geplaatste vliegen die hun pad kruisten en à vue konden gevangen worden. Na het ontbijt werden nieuwe teams gevormd (wisselend dan de dag voordien) en de rest verspreidde zich langs de oevers van het meer. Zo kwam iedereen ruimschoots aan zijn trekken om ten volle van de schoonheid van het domein te genieten. Ward wist met een klein forelletje van 83cm de grootste vis te vangen en Luc zal zichzelf nog lang vervloeken door op zijn lijn te gaan staan bij het drillen van waarschijnlijk wel dé vis van het weekend. Sommigen (zoals Karel, Willy, Johan en Wim) hebben misschien hun eerste ervaring op reservoir vanuit een boot meegemaakt, maar te zien aan de vangsten en hun reacties kijken ze nu reeds uit naar volgend jaar. Ze hebben in ieder geval een hele hoop bagage en kennis meegekregen.

In de namiddag werd rond 16u00 verzamelen geblazen en tot onze grote spijt zat het weekend er vlugger op dan gewenst. Maar met een tweehondertal forellen die samen gevangen werden aan de traditionele reservoirvliegen en technieken kunnen we toch wel spreken van een geslaagde uitstap.

Op de eerstvolgende werpavond van CCF zal er zeker over nagepraat worden. Met wat, hoe en waar en hoe lang was uwe leader enz... zal de avond weeral te kort zijn om te beantwoorden aan alle vragen.

Vlnr bovenrij: Karel, Robert, Georges, Ward, Luc, Wim, Willy.
Vlnr onderrij: Erwin, Frank, Fredje, Johan

Klik hier voor alle foto's van het weekend...

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky