Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Spannende DRFFA

 

16 topploegen gingen op de 'lac de Rabais' de finale in van de internationale vliegviswedstrijd (GP CSPM) om uit te maken wie de Diamond Reservoir Fly Fishing Award (afgekort DRFFA) 2012 zou winnen. Dit is een regelmatigheidsklassement over negen internationale wedstrijden gespreid over het hele jaar.

Voor de laatste wedstrijd stonden Guido Vinck en Patrick De Schutter één en twee. De GP CSPM is een koppelwedstrijd en Guido en Patrick vormden een team dus was het zaak dat ze binnen de eerste vijf zouden eindigen om zeker te zijn van hun eerste twee plaatsen. De wedstrijd ging over vier reeksen met elk een apart klassement, wie op einde de minste plaatspunten had was de winnaar.

De eerste reeks begon desastreus voor onze twee landgenoten, slechts een tiende plaats! Nauwelijks te begrijpen, maar dat is vissen en gedurende enkele minuten (bij het wisselen van plaats - lees van reeks één naar reeks twee) leefden ze in een soort vacuüm. De foute inschatting tijdens de eerste reeks werd bijgesteld en dan kantelde de wedstrijd volledig. Patrick en Guido wonnen reeks 2 en 3 en begonnen aan een nooit gezien inhaalrace. De laatste reeks zou de beslissing brengen, een blank moest absoluut vermeden worden. Op 20 minuten voor het einde waren ze nog altijd visloos, dit terwijl hun naaste concurrenten al minstens één of twee forellen op hun wedstrijdblad hadden staan! Een alles-of-niets offensief werd ingezet met constant wisselen van vliegen en het lukte Patrick om nog drie forellen te vangen met een derde plaats als resultaat. De dagoverwinning zat er voor onze landgenoten niet meer in, maar tweede werden ze wel.

Mede dank zij Patrick De Schutter wint Guido Vinck voor het eerst in zijn lange vliegviscarrière de DRFFA, voor zijn ploegmaat en Thierry Jamagne op de derde plaats.

Foto: Allemaal opgebrand meteen na de wedstrijd, de topdrie van de DRFFA 2012. V.l.n.r. T. Jamagne, G. Vinck, P. De Schutter

Einduitslag DRFFA 2012

  1. Guido Vinck - 585 ptn
  2. Patrick De Schutter - 545 ptn
  3. Thierry Jamagne - 499 ptn
  4. Julien Lorquet - 487 ptn
  5. Mark Roekaerts - 440 ptn
  6. Jos Peeters - 389 ptn
  7. Tony Perin - 365 ptn
  8. Alec Vanrijkel - 352 ptn
  9. Pascal Mortier - 340 ptn
  10. Albert Bigaré - 308 ptn

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky