Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Hengel hoort in je nek!

 

Waar laat je je hengel tegenwoordig wanneer je met een mooie vis poseert? In je nek! Waar anders?

In lang vervlogen tijden, staken we de hengel onder onze arm wanneer we een vis toonden aan de camera. Of we legden de hengel voor ons in het water of op de oever. Daarna hielden we de hengel naast de vis (om de verhouding hengel-reel-vis duidelijk te tonen). Vervolgens begonnen we in onze hengel te bijten. Wanneer we met een mooie vis poseerden, dan hielden we de hengel tussen de tanden.

Maar dat is tegenwoordig out, zoooooo passé, not done!

Vandaag moet je een halve evenwichtskunstenaar zijn, want de hengel hoort immers achter je nek op je schouders te balanceren terwijl je naar de camera lacht. Geen idee waarom deze pose zoveel beter is dan een andere. Maar het is wel hip en heel wat bekende vliegvissers (BV's, what's in a name...) doen al lustig mee met deze frivole trend. En u?

Ach ja, zelfs vliegvissen is tegenwoordig een slachtoffer van de mode. Kleurrijke vesten en petjes... Blauwe en gele hengels worden nu al vervangen door witte en zelfs roze stokjes... Waar gaat dat allemaal heen? Is het dan zoals bij de skiërs die na de finish direct hun latten uitdoen en hooghouden zodat de camera's duidelijk het logo van de sponsor kunnen zien?

Begin maar alvast te oefenen, want die hengel hoort dus voortaan in je nek!

Boven en onder: April Vokey in een aantal interessante poses met vis. Let op het roze reeltje en bijpassende reel-seat.

Tenslotte onze fiere oldtimer Ronny the One & Only die hem gewoon op zijn hoofd plaatst...

 

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky