Royal
Casting Club
of Flanders VZW
sedert 1972
 
Castinfo
Over de club
e-mail
Vliegvissen
Vliegwerpen
Vliegbinden
Challenge B&B
Activiteiten
Artikels
Fotopagina
Wedstrijdkalender
Links
Tweedehands
 
 

Angling Water Airflo International finale

 

 

Onze Belgische ploeg is slechts 19de op 25 ploegen geworden op de grote Angling Water Airflo International finale. Geen goed resultaat maar de puzzelstukjes (zoals verleden jaar, want toen werden we 2de) vielen dit jaar niet in elkaar. Het was een zeer moeilijke visserij die beslist is in enkele baaien waar de forel actief was. Rutland Water heeft zo'n 60 baaien, maar die kun je niet allemaal verkennen. Bovendien zat de vis in baaien waar ze normaliter bijna nooit zitten. We hebben tijdens de training (3 dagen) de hotspots niet gevonden, dus konden we ook geen techniek/tactiek uitdokteren om de code te kraken. Wij hebben 2 wedstrijddagen op routine gevist en bovendien zat de loting niet mee want niet één van ons zeskoppig team lootte met een visser uit een Engels team (lees lokale teams die vissen op hun thuiswater) en die meer inside informatie hadden dan wij. Dat helpt natuurlijk heel wat, want als die naast jou in boot vissen begint te vangen dan kun je daar op inpikken.

 

Waren de trainingsdagen zonnig met gemiddeld 25° Celsius en nauwelijks wind dan sloeg het weer tijdens de wedstrijddagen helemaal om en moesten we vissen in golven tot bijna 1 meter hoog en wind tot 6/7 beaufort. Dat geldt voor alle ploegen, maar we hebben het niet 'gevonden' en Patrick De Schutter had dan nog een zware verkoudheid. Het zijn geen excuses voor ons minder presteren, maar wel realiteit. Misschien waren de verwachtingen (na onze 2de plaats vorig jaar) te hoog gespannen, maar een top tien plaats moet er altijd inzitten. Het lukte gewoonweg niet. Patrick haakt op een bepaald moment twee grote forellen gelijktijdig (een 'doublette') en verspeelt ze alle bij. Ik verspeel misschien wel de grootste forel die ik ooit op reservoir had kunnen vangen, een regenboogforel van 12 tot 14 pond (zo schatte mijn concurrent/boat partner uit de Orkneys) de vis in. Na 20 minuten drillen was de vis zo goed als in het net, maar gaf nog een laatste run, sprong uit het water en de dropper brak. Het lukte gewoon niet. Dit is onze slechtste uitslag van het jaar, volgende keer beter.

 

Toch is G.Loomis Team Belgium in de picture gekomen. Alec Vanrijkel ving de grootste bruine de forel van de wedstrijd, kreeg een speciale prijs en kwam op het podium voor de 'Best Brownie'.

 


 

Terug naar overzicht...

 

 

Clicky